Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه پیشین آمریکا با تاکید بر اینکه توافق هسته‌ای با ایران کارساز بوده است، گفت: اگر موضوعات دیگر غیر از برنامه هسته‌ای ایران را به مذاکرات گره می‌زدیم، هنوز در حال مذاکره در وین می‌بودیم.

به گزارش ایسنا، جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما که در مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 حضور داشت در گفت‌وگوی اختصاصی با کریستین امانپور تحلیلگر ارشد شبکه سی‌ان‌ان به تشریح دیدگاه‌هایش درباره برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کری با تکیه بر ادعاهای بی‌اساس غرب و آمریکا در گذشته علیه برنامه هسته‌ای کشورمان گفت: برجام واقعا مانع از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای می شود، باید به فواید آن توجه داشت و کوشید ایران را درباره دیگر مسائل مهم منطقه‌ای سر میز مذاکرات آورد.

کری در پاسخ به سوالی درباه تصمیم رئیس‌جمهور ترامپ برای عدم تائید توافق هسته‌ای و اینکه رویکرد وی در قبال آن به‌ عنوان مذاکره کنند ارشد آمریکا منجر به حصول این توافق شد، گفت: توافق هسته‌ای با ایران موثر بوده است. این نکته مهمی است. جامعه جهانی باید از این واقعیت استقبال کند که منطقه امن‌تر و جهان امن‌تر شده است، زیرا ایران موافقت کرد به برخی از استانداردها پایبند باشد و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز هشت مرتبه تایید کرده که ایران به این توافق پایبند بوده است.

وی در ادامه با تکیه بر ادعاهای بی‌اساس غرب و آمریکا در گذشته علیه برنامه هسته‌ای کشورمان گفت: با وجود این، چرا آمریکا باید طرفی باشد که بخواهد توافقی را نقض کند که مانع از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای می‌شود. پس نباید این توافق را از هم پاشید. باید به تاثیرات و فواید آن توجه داشت و باید کوشید تا ایران را درباره دیگر مسائل مهم برای منطقه سر میز مذاکرات آورد.

وزیر امور خارجه پیشین آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا آرزو می کند، کاش به مسائل دیگر نیز در مذاکرات هسته‌ای پرداخته می شد، چراکه مسائل دیگر در این توافق لحاظ نشده است، اظهار داشت: علت اینکه ما این کار را انجام ندادیم، بسیار مشخص است. اگر ما موضوع موشک‌ها یا مسئله یمن، یا حزب الله را به توافق هسته‌ای گره می زدیم، هنوز هم در وین در حال مذاکره بودیم! ما فقط یک هدف را مد نظر داشتیم و آن اینکه از تسلیحات هسته‌ای (در ایران) خلاص شویم. این هدف تحقق پیدا کرد. وضع جهان بهتر شده است. مذاکره با کشوری که تسلیحات هسته‌ای ندارد متفاوت از حالتی است که چنین خطری به علت مذاکره با کشور دارای سلاح مطرح باشد.

کری همچنین درباره انتقاد مخالفان برجام نسبت به وجود بند غروب در این توافق بیان کرد: درخصوص بازه زمانی پایانی برای اجرای توافق باید عرض کنم که برای این توافق، هیچ بازه زمانی پایانی وجود ندارد. آنهایی که می‌گویند بازه زمانی پایانی وجود دارد، جهانیان را گمراه می‌کنند. این سخن گمراه کننده است که گفته شود بخش‌های مهم و مرتبط با نظارت، به یکباره ناپدید خواهند شد. ما این توانایی را داریم که در کل دوران حیات این توافق بدانیم، ایران چه کار می‌کند.

وی درباره اظهارات مشاور امنیت ملی رئیس جمهور کره جنوبی در گفت‌وگو با امانپور مبنی بر اینکه اگر واشنگتن و دولت سابق آن، یک پنجم توجه و زمان مذاکرات صرف شده با ایران را صرف کره شمالی می‌کرد، شاید اکنون در وضعیتی نمی‌بودیم که در آن قرار داریم، گفت: در مجموع، این سخن درست نیست. ما کارهای زیادی انجام دادیم. ما فرستادگانی (به کره شمالی) داشتیم. ما از چین خواستیم تا فرستادگانی اعزام کند. درواقع، کره شمالی فرستاده ما را رد کرد و اجازه نداد به کره شمالی سفر کند. درنتیجه ما از طریق کانال‌های پشت پرده و به صورت مخفی و آرام و بی سر و صدا تلاش‌هایی در عرصه دیپلماسی داشتیم تا به مسئله کره شمالی رسیدگی کنیم.

پس سخن مطرح شده درست نیست زیرا ما تلاش‌های زیادی برای تعامل با کره شمالی صورت دادیم. یکی از تلاش‌های اصلی ما در این زمینه، کوشش برای این بود که چین در این حوزه کار بیشتری انجام دهد. در دوران دولت ما، تحریمها دو مرتبه تشدید شد. ما این کار را توصیه کردیم. رئیس جمهور اوباما این کار را توصیه کرد. خود بنده نیز به صورت علنی و به شیوه های دیگر این کار را توصیه کردم که دولت جدید به این روند ادامه دهد اما اعمال تحریم‌های سخت علیه ایران که سلاح(هسته‌ای) ندارد و انجام دادن این کار درباره کره شمالی که به آزمایش تسلیحات (هسته‌ای) می‌پردازد، عقلانی نیست. همان‌طور که قبلا هم گفته‌ام، تحریم‌هایی که در حال حاضر علیه کره شمالی داریم به شدت تحریم‌هایی نیست که زمانی علیه ایران وجود داشت.

کری در بخش دیگری از این گفت‌وگو تاکید کرد که از اقدامات ولیعهد عربستان در راستای اصلاحات در این کشور حمایت می‌کند.

منبع: ایسنا

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۹۳۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا برای توافق ایران باید ماهی چاق خاورمیانه را به ما بدهد!

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 11 روئسای جمهور آمریکا از جمله جو بایدن به دنبال توافق با ایران برای مصرف داخلی و انتخاباتی بوده‌اند و صهیونیست‌ها که از این موضوع آگاهی دارند، همواره در این مسیر سنگ اندازی کردند. در همین ارتباط کارشناس کانال 12 تلویزیون اسرائیل در این ارتباط گفت: «اگر قرار است آمریکا با ایران به تفاهم برسد باید روابط ما را با ماهی چاق خاورمیانه یعنی عربستان عادی کند، در این صورت میتوان طعم تلخ تفاهم با ایران را تحمل کرد...» اظهارات قابل تامل این کارشناس صهیونیست را با زیرنویس فارسی می‌بینید و می‌شنوید.

دیگر خبرها

  • از مذاکره در تهران تا احیای برجام در واشنگتن؟!
  • در جنگ با ایران انتظار چه چیزی داریم؟ پاسخ اساتید دانشکده فرماندهی ارتش آمریکا
  • گروسی خواستار تدابیر ملموس ایران برای رفع نگرانی‌ها
  • آمریکا برای توافق ایران باید ماهی چاق خاورمیانه را به ما بدهد!
  • افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است
  • اسلامی: ایران از برجام خارج نشده است/ سند راهبردی بیست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم/ گروسی: باید شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • تلاش دانشگاه آزاد برای تبدیل‌شدن به مرکز مهارتی
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • جزییاتی از توافق آتش‌بس غزه؛ حماس برای پایـان جنگ چه چیزی را پذیرفت؟